Polina – un film despre dans și devenire

JTI, de zece ani la TIFF.

JTI a prezentat la Transilvania International Film Festival (TIFF) proiecția specială a filmului Polina, o extraordinară poveste despre dans, dragoste și descoperire de sine. Filmul este regizat de marele coregraf francez Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, având-o în distribuție pe Juliette Binoche.

De-a lungul timpului, JTI și-a asociat numele cu cele mai desăvârșite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment anual devenit un reper cultural de excepție, a devenit o marcă națională a calității pentru dansul contemporan.

În cadrul TIFF, JTI continuă tradiția Întâlnirilor și prezintă la fiecare ediție filme de artă, legate de lumea dansului: Mr. Gaga în regia lui Tomer Heymann, La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pantofiorii roșii, în regia lui Michael Powell și Emeric Pressburger, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecției 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed și Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák sau Păsări rare, în regia lui T.M. Rives sunt câteva dintre proiecțiile memorabile de la Cluj.

“Este întotdeauna o provocare să găsim în fiecare an o nouă producție cinematografică dedicată dansului, pentru a onora colaborarea noastră cu JTI. Scotocim de fiecare dată printre filmele din toată lumea pentru a găsi povești despre dans, demne de a fi aduse în fața dumneavoastră”, a spus directorul TIFF, regizorul Tudor Giurgiu.

Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications JTI România, a declarat pe scena cinematografului „Florin Piersic” din Cluj: “De ani buni, JTI se identifică cu dansul contemporan la superlativ. Și, de 10 ani, JTI este partener al TIFF. În fiecare an aducem la Cluj câte un film cu și despre dans contemporan. Anul acesta este „Polina”, un film care vorbește despre devenire, despre alegere și despre descoperirea vocației”.

Gilda Lazăr a amintit că personajul principal al filmului “Mr. Gaga” prezentat la TIFF anul trecut de JTI, coregraful israelian Ohad Naharin, director al Batsheva Dance Company, va fi prezent în acest an la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unde va primi un premiu înmânat de JTI.

TIFF este cel mai important eveniment din Romȃnia dedicat filmului, fiind și primul festival internațional de film de lung metraj din țară, înființat în 2002 și organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Românesc. La TIFF au fost prezentate, în premieră, multe dintre filmele care au marcat istoria cinematografiei românești: Occident, Moartea domnului Lăzărescu, Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii, California Dreamin’, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, precum și Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu; Marți, după Crăciun sau Aurora.

JTI este membră a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun. Având sediul central la Geneva, Elveția, JTI are peste 26.500 de angajați și operațiuni în mai mult de 120 de țări. Compania susține instituții cum ar fi Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Muzeul Teatrului La Scala din Milano, Muzeul Luvru din Paris sau Centrul Artelor din Kuala Lumpur.

În România, JTI sponsorizează unele dintre cele mai importante evenimente culturale: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, TIFF, Festivalul de film Comedy Cluj, turneele naționale Pianul Călător, Flautul de Aur, Duelul Viorilor, proiectele Gigi Căciuleanu Romania Dance Company etc. De asemenea, Întâlnirile JTI, eveniment organizat anual începând din 2000, reprezintă un reper de tradiție pentru iubitorii dansului contemporan din România. Sinonime cu calitatea și excelența, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% și webcultura.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu