Cunoaștere fără de sfârșit

Minunata sculptură digitală a unor studenți germani.

Anul acesta, biblioteca Universității din Bremen împlinește 350 de ani de existență. Și, profitând de ocazie, studenții Universității de Artă din Bremen au fost invitați să își dovedească talentul. Iar astfel, pornind de la ideea că, în decursul existenței sale, Biblioteca a fost martora evoluției de la tipar la digital, a luat naștere instalația artistică Cutreierând prin Cunoaștere.

În centrul scării interioare – cu o înălțime de 15 metri – a fost instalată o sculptură din hârtie pliată pe care este proiectat modul în care utilizatorii interacționează cu site-ul Bibliotecii. În acest fel proiecția este formată dintr-un permanent flux de date, care poate cuprinde cuvinte cheie, imagini și citate din operele solicitate de utilizatori, scoțându-se astfel în evidență “abundenţa proceselor mentale care au loc simultan în bibliotecă”.

Este o instalație artistică minunată care dovedește legăturile dintre tipar și digital și prin intermediul căreia vizitatorul care urcă scările pentru a intra în bibliotecă este purtat, la propriu, printr-o lume a cunoașterii.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu