Cele mai bune 7 pacaleli Google de 1 Aprilie 2012

Schimbarea vremii, motorul de căutare nigerian, aplicația android pentru telefoanele fixe… 7 aplicații Google foarte amuzante.

În cazul în care nu știați: Google are tradiție în păcălelile puse la cale de 1 Aprilie. Iată, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai bune păcăleli Google de 1 Aprilie 2012.

1. Schimbarea vremii după dorință. Căutati în google.com localitatea în care doriți să schimbați vremea. Eu am schimbat vremea în București astfel încât să fie soare și 27 de grade. 🙂

Notă: lucrurile funcționează doar în google com. Dacă browserul vă redirecționează pe pagina google.ro, căutați “numele-orașului weather” si apoi vedeți că în partea de jos a paginii aveți opțiunea “Google.com in English”. Accesați această opțiune și amuzați-vă. Și, dacă tot sunteți pe google.com, accesați și căutarea de imagini: veți vedea că Google vă permite astăzi să căutați imagini din cretacic sau mezozoic. Și, nu în ultimul rând: tot google.com vă permite ca, după ce căutați după un anumit cuvânt și accesați “Show search tools”, să vă amuzați cu cele mai neașteptate intervale de căutare.

2. Harta României ca în vechile jocuri video. Iată, de pildă, cum arată Piața Universității.

Lucrurile sunt posibile datorită Google Japonia care a creat versiunea în 8 biți a Google Maps. Cautați locația dorită și distrați-vă. Și, chiar mai mult: opțiunea street view este și ea disponibilă. Iată cum arată bulevardul Nicolae Bălcescu.

3. Motorul de căutarea nigerian. Cum nu cred să existe cineva care să nu fi primit măcar un spam privind o moștenire din Nigeria, aceasta este păcăleala mea preferată. După cum vedeți, motorul de căutare nigerian are o singură opțiune: caută moștenire. Asta, firește, după ce ai introdus contul bancar.

Să continuam și cu alte păcăleli.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu