Cum să ajungi un om de succes?

“Să-ți păstrezi voia bună în toiul unei activități sumbre și peste măsură de plină de răspundere nu-i o ispravă măruntă: și totuși, ce-ar fi încă mai necesar ca voia bună?” (Friedrich Nietzsche, Amurgul Idolilor, Humanitas, 2012, p.9.) De altfel, voia bună este necesară și reprezintă o stare fără de care nu se poate atinge succesul. Dacă ești nervos sau supărat, nu gândești limpede.

Jim Cathcart, un antreprenor de succes, autor și orator profesionist, spune că primul pas spre succes este autocunoașterea. Vezi cum esti deștept, în ce mod, ce valori te motivează, care este filosofia ta de viață, cunoașteți comportamentul, reacțiile. Formula succesului este, după Carthcart, următoarea: “Dacă petreci o oră în fiecare zi, pentru a studia un domeniu. Vei fi un expert național în cinci ani sau mai puțin”.

Dr. Ivan Joseph, antrenor de succes și speaker motivațional, consideră că încrederea în propria persoană este importantă pentru reușită. Spre deosebire de alți oratori, el vede încrederea în sine ca pe o abilitate. Din punctul său de vedere, această abilitate poate fi dezvoltată prin repetiție și persistență.

Reggie Rivers, speaker motivațional, consideră că nu îți atingi obiectivele dacă te gândești la ele. Din perspectiva sa, trebuie să te concentrezi asupra comportamentului. Vezi care sunt mijloacele prin care poți reuși, concentreazăte asupra mijloacelor. Nu lăsa obiectivele să îți blocheze acțiunile. Concentrându-te asupra comportamentului și mijloacelor ai în vedere, de fapt, elementele interioare care depind de tine, care pot fi controlate de tine.

Pataliu Marian

Pataliu Marian De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu