Claxonează dacă iubești pe cineva!

Fericirea e mereu în fața ochilor noștri. Totul e să dorim să o vedem.

La 29 de ani, Massoud Adibpour și-a propus un obiectiv aparent imposibil: să transforme Washington D.C., orașul în care trăiește, într-un oraș mai vesel. Așa că, împreună cu alți trei prieteni (Meghan Pugliese, Maggie Cannon și Bonnie Culpepper), a fondat grupul “Make DC Smile” și, în fiecare zi luni, apar în intersecțiile aglomerate ale orașului, fluturând câteva pancarde scrise de mână și îndemnând oamenii să zâmbească. La început au fost doar patru pancarde: “Claxonează dacă iubești pe cineva”, “Fii vesel”, “Nu fi atât de dur cu tine” și, evident, “Zâmbește”. Apoi, pe măsură ce grupul a început să se mărească, mesajele au început să se diversifice.

“Nimeni nu vrea să meargă lunea la muncă, așa că ne-am propus să facem ziua oamenilor mai senină. Washington D.C. este un oaș foarte stresat. Este motivul pentru care mi-am propus să împrăștii puțină fericire în oraș. Cred că pot proiectul poate ajunge destul de departe.”

Să transformi un oraș într-unul mai vesel – un proiect ambițios și o abordare care stă la îndemâna fiecăruia dintre noi, indiferent de orașul în care locuim. Iată un foarte scurt documentar despre Massoud, realizat de către Sophia Pink, o regizoare în vârstă de doar 16 ani. Un documentar postat pe youtube chiar în ziua de 1 ianuarie 2013. 🙂

Și, ca o curiozitate: știați că potrivit specialiștilor în “știința fericirii“, este nevoie de cinci interacțiuni pozitive pentru fiecare intercațiune negativă pentru a putea menține un echilibru al fericirii?

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu