Cealaltă Românie

Suntem țara în care…

Suntem în țara din care Caragiale a fugit exasperat, țara în care Eminescu și-a pierdut mințile, țara care a refuzat, iresponsabil, oferta făcută de Brâncuși, la bătrânețe: aceea de a-și lăsa întreaga operă compatrioților săi. Țara care și-a omorât elitele în pușcărie, țara în care n-au mai vrut să se întoarcă Mircea Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, George Enescu. Țara din care pleacă, mereu, tineri excepționali și nu doar ca să se căpătuiască, țara care furnizează Europei milioane de muncitori cu ziua, prost utilizați și prost plătiți la ei acasă. Nu pot decât să sper că, sub această pojghiță de mizerie, există și o altă țară, țara unor oameni cuviincioși și cinstiți, țara celor care știu să se respecte între ei și să nu se lase manipulați de câteva trupe barbare de oameni stricați și stricători de suflete.”

Andrei Pleșu, în Adevărul

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

10 comentarii

 1. Nicolae

  Cu o corectura : Eminescu a fost ucis ! 🙁

 2. Brian

  mai presus de toate suntem tara care citeste cartile scrise de Andrei Plesu… si din ceea ce a zis deducem ca, prin faptul ca dumnealui a ramas in tara, este o non-valoare…

  1. Brian, suntem o tara, cativa ii citim cartile, iar deductia este a ta (asadar “deduc” si nu “deducem”). Si este o deductie gresita.

 3. Carmen

  Adevar grait!Numai ca sub pojghita de mizerie ,e o tara plina de Don Qhuichote…. Sarmana Romanie pentru care s-au jertfit tatii, bunicii si strabunicii nostrii….

 4. adi dragos

  DOMNULE ANDREI PLEȘU, FELICITĂRI ȘI ENERGIE SĂ REZISTAȚI ATACURILOR FURIBUNDE=MURIBUNDE A ORICUI 🙂

 5. polixenia

  e,ca atunci cand te scoli dimineata,petin impaenjenit de lumina clara a zilei,si te cureti de mizeriile adunate,stocate,putrezite,printr-o baie calda benefica.

 6. Florin

  Adevarul nu doare numai in Romania. E tarziu sa se mai schimbe ceva in tara asta (sau aia?… ce bizar poate gandi un canadiano-roman sau romano-canadian?) sau generatia noastra a ratat viatza asta?

  À laprochaine!

  A+

 7. zota alexandru

  Este ţara în care nu prea sunt agreaţi oameneni capabili să gândească profund, România fiind mai degrabă un loc al bunului plac, unde se pare că este nevoie de.. “tinichigii” şi dă.. “chelnări”! 🙂 Pare ciudat dar, oricât de adânc ai gândi nu trebuie trecută cu vederea calitatea mogulului evident, “bun” care face posibilă publicarea şi care îţi plăteşte “profunzimile”.

 8. Dan

  Din pacate – daca ne gandim care este procentajul de lepre care paraziteaza aceasta tara cu salarii si pensii speciale, cu mite din bani publici, cu banci care finanteaza un aparat corupt de stat ca sa aiba cum incasa si de la copiii copiilor nostri dobanda, cu padurari care fura padurile si vand vietatile padurilor, cu parlamentari infractori si ministere supradimensionate, cu o securitate suficient de numeroasa ca sa poata asculta tot ce se vorbeste, cu politisti corupti si inspectori fiscali multimilionari, cu ziaristi netrebnici care canta in struna politicienilor hoti – domnule Plesu, sunteti optimist cand spuneti de o pojghita de mizerie. Mizeria este mult prea profunda ca sa se mai poata descrie ca o pojghita…

 9. Costica Tihan

  Acest domn, Andrei Plesu, care o face pe inocentul, a atacat in mod nejustificat si la modul virulent doua personalitati ale poporului roman: MPF Patriarh Daniel si actorul Dan Puric… De ce a facut asta? Ar trebui sa vina chiar el cu explicatii… Sincer, ma deranjeaza foarte mult asta! Eu afirm ca exista o ura acerba a tuturor impotriva tuturor in aceasta tara, iar aceasta ura ar trebui inlocuita grabnic, sau macar esalonat, pe o perioada de cativa ani, cu iubire. Noi suntem proprii nostri dusmani, si asta inca de cand a fost infrant Decebal de catre Traian in al doilea razboi daco-roman.

Adaugă comentariu