Ce înseamnă să fii profesor

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un adevăr pe care adesea suntem tentați să-l uităm.

Dacă un doctor, un avocat sau un dentist ar avea în cabinetul său 40 de oameni în același timp, fiecare dintre aceștia având diferite nevoi, printre ei aflându-se și unii care nu își doresc să fie acolo și dau naștere la tot felul de probleme, iar doctorul, avocatul sau dentistul ar trebui să îi ofere fiecăruia superlativul competenței sale profesionale timp de nouă luni, atunci, poate, aceștia ar reuși să își formeze o oarecare idee despre ce înseamnă munca unui profesor.

Donald D. Quinn

profesor

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

4 comentarii

 1. maria

  Ce înseamnă să fii profesor??Foarte greu într-o școală cu directori flămânzi,avizi după șpăgi și cadouri.Colegi care fug de la ore și sunt tolerați de directoare și cei care muncesc veșnic neapreciați.Corupție ,nedreptate și stress suplimentar când sunt destule probleme.Ce putem face câțiva în fașa unor amenințări și ton ridicat acresat de directoarea pusă de un senator psd.în toamna anului trecut.Dacă ne-am purta și noi cu elevii așa cum se poartă o așa zisă directoare impusă ,după ce a fost adjunctă 10 ani a vrut neapărat și plină.Să se dea o lege în învățământ ca directorii de școli să nu fir mai mult de 1,2 mandate în funcție.Se fac găști ,cumătrii și abuzuri fașă de colectivul de profesori.
  Ne-am săturat de comentarii într-un sistem de învățământ ultra-corupt.Oricum în niciun alt domeniu bugetar nu se mai pretind atatea șpăgi de la director la angajat,posturi scoase pentru persoane cu dare de mână,și etc.

  1. nicoleta

   adevarat

 2. INTERESANT COMENTARIU

 3. zoica

  Adevarat. Am trait din plin dezgustul situatiilor generate si mentinute de catre directori – stapani pe mosii.Intr-o societate mediocra, abuzurile se fac si se desfac prin ele insele.

Adaugă comentariu