“Să nu îți faci griji pentru Moș Crăciun”

O poveste emoționantă. Și un zâmbet pe măsură.

Anul 1961: auzindu-și părinții tot discutând despre faptul că Moscova ar putea să aprobe o serie de teste nucleare la Polul Nord, Michelle Rochon a înșfăcat un pix și i-a scris lui John F. Kennedy, președintele de atunci al SUA, următoarea scrisoare:

Dragă domnule Kennedy,

Te rog să-i oprești pe ruși de la a bombarda Polul Nod pentru că îl vor omorî pe Moș Crăciun. Eu am opt ani. Și sunt în clasa a treia la școala Holy Cross.

Cu sinceritate, a dumneavoastră
Michelle Rochon.

Scrisoarea a ajuns la Casa Albă, iar președintele Kennedy a scris următoarea scrisoare drept răspuns:

Casa Albă
28 octombrie 1961

Dragă Michelle

M-am bucurat să primesc scrisoarea ta cu privirea la încercarea de a-i opri pe ruși să bombardeze Polul Nord și riscul de a-i fi periclitată viața lui Moș Crăciun.

Îți împărtășesc îngrijorarea cu privirea la testele în atmosferă ale Uniunii Sovietice, nu doar în ceea ce privește Polul Nord, ci și în privința țărilor din întreaga lume. Și nu doar pentru Moș Crăciun, ci și pentru oamenii din lumea întreagă.

Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji pentru Moș Crăciun. Am vorbit cu el chiar ieri și era bine.  Va veni și în acest an, făcându-și obișnuita călătorie.

Cu sinceritate,
John Kennedy.

Michelle Rochon ținând în mâini scrisoarea de răspuns a președintelui Kennedy.

(sursa: Letters of Note)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu