Ce fel de cititor ești?

Cum și ce mai citesc românii? Cum se raportează la inteligența artificială? Ca să afli, participă!

Asociația AdLittera lansează sondajul „Ce fel de cititor ești?”, un proiect de cercetare a pieței inedit în România, menit să aducă lumină asupra preferințelor, obiceiurilor și percepțiilor cititorilor în ceea ce privește consumul de cultură și interacțiunea cu tehnologia.

Este invitată să participe orice persoană care are un interes în sfera culturală, fie că se declară sau nu consumator de carte sau cunoscător de inteligență artificială. Este o explorare binevenită pentru oricine, o provocare de a reflecta asupra felului în care ne informăm și înțelegem informația și actul cultural, într-o lume în continuă transformare.

Sondajul își propune să cerceteze o gamă largă de aspecte legate de comportamentul de consum cultural, incluzând preferințele de lectură, frecvența de citire, preferințele de genuri literare, sursele preferate de informare culturală și modalitățile de acces la conținut cultural.

În plus, prin introducerea unei componente inovatoare, sondajul vizează și înțelegerea modului în care cititorii interacționează cu Inteligența Artificială în procesul lor de descoperire și consum de cultură, precum și felul în care românii percep statutul Inteligenței Artificiale în câmpul cultural.

Durata completării este de maximum 15 minute, iar participanții pot câștiga cărți și accesorii pentru cărți și bibliotecă, prin tragere la sorți, săptămânal. La finalul sondajului, un participant se va bucura de marele premiu, care constă într-un ebook reader de ultimă generație.

Asigurăm confidențialitatea și anonimatul răspunsurilor pentru a încuraja respondenții să ofere informații sincere și deschise.

Fiecare participant are ocazia de a-și exprima opinia și de a contribui la o mai bună înțelegere a comportamentului de consum cultural în societatea românească contemporană. Rezultatele obținute vor furniza date valoroase pentru cercetători, profesioniști din industria culturală, publicitarilor, instituțiilor publice sau organizațiilor private ancorate în educația culturală, precum și pentru publicul larg interesat de acest subiect.

Asociația AdLittera a realizat un sondaj asemănător acum 10 ani, centrat însă numai la consumul de cultură scrisă. Suntem nerăbdători să înregistrăm și să analizăm evoluțiile în percepții și comportamente în raport cu acea perioadă.

„Sondajul «Ce fel de cititor ești?» este o inițiativă de cercetare importantă pentru a înțelege modul în care oamenii interacționează cu cărțile și tehnologia în lumea modernă. Suntem încântați să facilităm această cercetare și să aducem contribuții semnificative la înțelegerea fenomenului cultural contemporan”, a declarat Ciprian Burcovschi, Președinte Asociația AdLittera.

Contribuția publicului în completarea și diseminarea chestionarului este importantă. Pentru a participa la sondaj și pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să accesați https://survey6.adlittera.com.

Sponsor: ADNV [Arta de a NU vinde]. Parteneri strategici: Pătlăgeanu & Partners, AA Databox, EVConnect, TAB România, Balcorom Group, HR Design Consulting, Holiday Office, 3Dimensions Discovery și EAK Advertising.

Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera este o organizație non-profit și independentă, dedicată educației non formale prin programe și proiecte adresate studierii și promovării educației culturale. AdLittera revine cu acest sondaj după 10 ani pentru a putea compara comportamente și preferințe, cu scopul de a contribui la dezvoltarea proiectelor educaționale și culturale și, nu în ultimul rând, pentru a participa activ la înțelegerea și aprecierea patrimoniului nostru cultural și a diversității culturale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: secretariat@adlittera.com.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu