Cât de frumoase sunt femeile din România? Dar bărbații?

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Așadar, acesta este chipul “românului obișnuit”. Un chip obținut, la rându-i, prin suprapunerea altor câteva sute de imagini ale unor bărbați din România.

Iar acum o comparație cu chipurile obținute prin aceeași metodă în cazul altor națiuni.

De ce sunt toate imaginile rezultate atât de frumoase? Și, mai ales, cât de relevante sunt aceste imagini? Ei bine, pentru a le genera, Collin Spears a folosit baza publică de date a Face Research Lab, dezvoltată în cadrul Institutului de Neuroștiință și Psihologie din cadrul Universității din Glasgow. Iar în această bază de date și-au înscris chipurile persoanele din întreaga lume care au dorit să facă acest lucru. Și cum, firesc, doritorii sunt mai degrabă tineri și mai degrabă cu trăsături plăcute, frumusețea imaginilor rezultate are o explicație. Cât despre relevanța imaginilor: evident, imaginile nu sunt relevante pentru o întreagă națiune. Ci sunt, în cel mai bun caz, un eventual punct de pornire spre o cercetare serioasă.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu