Cadere de sistem

“Sistemul nostru legislativ nu recunoaşte natura derivată a creativității.

În schimb, ideile sunt privite ca o proprietate privată, ca parcele originale şi unice, cu limite distincte. Însă ideile nu sunt atât de ordonate. Sunt stratificate, sunt întrepătrunse, sunt încâlcite una în cealaltă. Iar când sistemul intră în conflict cu realitatea… sistemul începe să eşueze.” (Kirby Ferguson)

System Failure, cea de a patra parte a proiectului Everything is a Remix a lui Kirby Ferguson, privește dintr-o perspectivă globală ceea ce Paulo Coelho a enunțat deja cu privire la propriile cărți. O perspectivă care ne privește direct în contextul în care România a semnat tratatul ACTA – pe care personal l-am definit ca “un tratat european, semnat în spatele ușilor închise, care legiferează lăcomia corporațiilor și deschide porțile abuzurilor”. Vă invit să urmăriți System Failure: sunt 15 minute pe care le veți petrece cu foarte mult folos.

“Trăim într-o epocă ale cărei probleme sunt descurajante. Avem nevoie de cele mai bune idei posibile, avem nevoie de ele acum și avem nevoie ca acestea să se răspândească rapid.”

Și, dacă mai aveți ceva timp la dispoziție urmăriți și cea de a treia parte a proiectului – Elementele creativității.

“Creativitatea nu este magie. Ea ia naștere prin aplicarea instrumentelor obişnuite ale gândirii pe materiale existente. Și solul din care răsar creațiile noastre este ceva ce dispreţuim şi înţelegem greşit, chiar dacă ne oferă atât de mult – iar acest lucru este… copierea.”

Celelalte două părți ale proiectului Everything is a Remix le găsiți în continuare.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu