Cacofonie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Despre emigranții români în Marea Britanie. Puțin altfel.

“Vii aici, începi de la zero, și auzi doar lucruri rele despre români. Nu este drept… Există o mulțime de alte naționalități, o mulțime de alți oameni. Fiecare țară are oameni buni și oameni răi. Și nu este drept să auzi doar despre români în ziare. Unul dintre ei poate face ceva bun, dar nu ai să auzi niciodată despre asta, poate ajuta pe cineva, nu vei auzi despre asta. Dar dacă face ceva rău, ziua următoare este în ziare… Țigani… Noi nu suntem țigani. De fapt, noi suntem oameni buni care încearcă să-și facă un trai mai bun. Atât de multe lucruri despre români, iar Guvernul României nu are nici o reacție. Nu este de niciun ajutor pentru cetățeni, pentru români. E o nebunie… Nu înțeleg de unde vine toată această ură.”

Un documentar avându-l în rolul principal pe Alex Delescu, realizat de Victoria Fiore și având ca fond vizual ultimele imagini filmate de acesta în România.

Un documentar și sprijinit de către Art Council UK, “al cărui titlul, Cacofonie, sugerează că, în timp ce libertatea de expresie este un drept, violența atacurilor și rasismul la adresa românilor și bulgarilor cresc pe întreg cuprinsul Europei, alimentate de retorica de tip The Daily Mail, Geert Wilders, UKIP și Hans-Peter Friedrich.”

Delescu

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu