Zgomotul tăcerii mele

Uneori am vorbit, iar cuvintele mele s-au izbit de pereți și s-au întors în pieptul meu învelindu-se, rușinate, în mantaua lacrimilor ce nu aveau fereastră să iasă, să se reverse, să mă elibereze.

Noianul de cuvinte, ce nu au fost înțelese, ce nu au fost ascultate, ce nu au fost mângâiate de alte cuvinte, au devenit stânci în inima mea. Și fiecare cuvânt răzvrătit, ce a cutezat să străpungă o fisură din zid sau să-l urce, a avut aceeași soartă ca celelalte: s-au izbit de “liniștea” înspăimântătoare a indiferenței, a nonempatiei, a singurătății inimii în lumea unei minți în care eu nu-mi găseam vibrația.

Într-o zi am renunțat la cuvinte și am lăsat tăcerea să se aștearnă pe inimă, ca praful pe mobilă într – o casă părăsită. Și brusc am început să aud un zgomot. Un zgomot oarecum familiar, dar nu-l puteam identifica. Încet, încet, am reușit să disting clar sunetul și am realizat că este inima mea, că sunt bătăile ei. Cu fiecare zi mai cădea o “cărămidă” din zidul de cuvinte neînțelese, iar inima mea bătea parcă tot mai cu putere, dar nu cu puterea ce o dă spaima , ci cu puterea și elanul unui alergător ce ajunge la finalul cursei și se vede câștigător.
Liniștea tăcerii mele devenise mai gălăgioasă ca glasul cuvintelor.

Din neputință cuvintele se retrag uneori, iar lipsa lor poate da un sens care depășește logica minții, căci ea rămâne în căutare de cuvinte, însă pentru unele situații niciun cuvânt nu poate dărâma zidul obtuz al neînțelegerii și tocmai în aparentul abandon e soluția. Renunțarea la cuvinte poate fi salvarea lor.
Căci și cuvintele au suflet. Și cuvintele au nevoie de libertate. Și cuvintele au nevoie de iubire.
Și cuvintele au nevoie de o vacanță.

Zgomotul tăcerii mele poate suna a valuri de mare, a vânt, a fâlfâit de aripi.

Sau poate suna a viață descătușată, căci cine își iubește cuvintele trebuie să aibă grijă cui le dă.
Cine nu simte sufletul unui cuvânt, când îl citește sau ascultă, nu va înțelege nici zgomotul, nici liniștea.
Doar cei care iubesc cuvintele vor auzi zgomotul inconfundabil al inimii ce-și odihnește cuvântul rănit.

Adriana Vasadi

Adriana Vasadi Facebook | De același autor

Cuvintele îmi dau libertatea de a transcende dincolo de granița dintre rațiune și simțire. Cuvintele mă eliberează, dar mă și zidesc, mă sculptează, mă provoacă. Uneori ridică ziduri de apărare, alteori zidesc trepte spre mine însămi, spre lume și, de câțiva ani, trepte spre cer...pentru cea care mi-a fost mai mult decât cuvânt și care simt că - mi pune în scris lumina.

Recomandări

Adaugă comentariu