Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști, ediția 2016 – 2017

Fundația Euromonitor pentru Excelență a anunțat astăzi câștigătorii din Romania ai programului Bursele Europene pentru Jurnaliști.

Ceremonia de decernare a diplomelor și de anunțare a celor 8 câstigători care vor pleca la Bruxelles într-o vizită de studiu de o săptămână, a avut loc la Bucuresti, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene , în prezența Excelenței Sale, dna Angela Cristea, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În urma selecției, tinerii jurnaliști care vor beneficia de stagiul de pregătire de la Bruxelles sunt:

1. Oana Steliana Alexandru – reporter Prima TV, (33 ani)
2. Daniel George Coman – reporter Antena 3, (27 ani)
3. Georgeta Gheorghe – journalist Business Review. (34 ani)
4. Gabriel Kolbay – redactor Viata Libera, (33 ani)
5. Stefan Pana – reporter News.ro, (29 ani)
6. Anca Ligia Petre – editor Club Economic.ro, (28 ani)

Marii câștigători din Romania ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști, care în afara stagiului de pregătire la Bruxelles vor beneficia și de câte un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene, sunt:

1. Calin Nistor Corpas – redactor Jurnal Bihorean, (35 ani)
2. Ionut Cristian Iordachescu – redactor Realitatea Media, (25 ani)

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o experientă profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști cuprinde trei etape de pregătire profesională:
• un training specializat, susținut în România de către specialiști în relații europene;
• o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai Uniunii Europene;
• stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizații de presă europene.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști a fost lansat în 2007, anul aderarii României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii inițiat de National Forum Foundation / Freedom House în anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, din anul 2000, cu finanțarea JTI.

Din 2010, programul este organizat de către Fundația Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul JTI, Monitor, Novaconsult, Softnet si AdMedia Consult.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu