Bulgarii au umor

Un artist anonim – denumit Banksy al Bulgariei – a avut “tupeul” de a transforma statuia eroilor sovietici din Sofia, într-o statuie a super-eroilor capitaliști.

“Acum douazeci de ani ai fi fost fost împușcat dacă te-ai fi apropiat prea mult de acest monument din Sofia. Dar, după căderea Zidului Berlinului, statuile care celebrau regimului comunist par să fi devenit doar un prilej de joacă pentru artiștii graffiti din fostul bloc sovietic al Europei de Est. Un artist anonim a transformat soldaţii Armatei Roşii de pe un monument din oraşul Sofia în super-eroi şi personaje populare de desene animate.” (Daily Mail)

Și, sincer, nu știu ce mă amuză mai tare: întreaga ispravă pusă la cale la sfărșitul săptămânii trecute de grafferul bulgar (care, ironic, a scris pe soclul statuii “Mișcându-ne cu timpurile”), faptul că lângă Superman apare Moș Crăciun sau formularea “Banksy al Bulgariei”… 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu