Bucuresti: pentru o zi, polul artei dansului

Un duet magnific la Bucuresti: Sylvie Guillem si Russell Maliphant

Au mai ramas cateva zile pana la cea de-a XI-a editie a „Intalnirilor JTI”. Pe 22 octombrie 2010, orele 19.00, pe scena Teatrului National Bucuresti, ii vom vedea in spectacolul PUSH pe Sylvie Guillem, simbolul dansului contemporan si pe celebrul coregraf si dansator Russell Maliphant.

PUSH pune in lumina toate calitatile pentru care creatia lui Maliphant este renumita – frumusete, hipnotism, forta, oferindu-i in acelasi timp lui Guillem una dintre cele mai extraordinare sanse de reprezentare din cariera. „Un succes fenomenal, un duet care imbina perfect cele doua personalitati contrastante”, scrie ”The Guardian” despre PUSH.

„Coregrafia cea mai buna a lui Maliphant este, probabil, cea pe care o creaza pentru cupluri, iar aceasta pereche pare a avea o empatie fizica, datorata pregatirii clasice a ambilor, combinata cu placerea lor comuna de a experimenta”, scrie Lyndsey Winship, jurnalist si critic de dans despre prestatia celor doi artisti in PUSH.

Partenerii lui Maliphant sunt esentiali pentru succesul piesei. Sunetul lui Andy Cow confera coregrafiei o blandete aproape palpabila, in timp ce luminile lui Michael Hulls redefinesc siluetele celor doi dansatori.

De la debutul sau, PUSH, aplaudat la lansare 15 minute in continuu, a fost premiat cu distinctii majore: Premiul Laurence Olivier pentru Cea Mai Buna Productie de Dans Noua, premiul Time Out pentru prestatia lui Sylvie Guillem din Solo, Cea Mai Buna Coregrafie (Moderna) pentru Russell Maliphant la decernarea Premiilor Nationale pentru Dans si premiul South Bank Show Dance. PUSH, produs de Sadler’s Wells, a fost vazut in numeroase turnee in Germania, Grecia, Elvetia, SUA, Italia, Franta, Spania.

Sylvie Guillem si Russel Maliphant vor sustine acest spectacol pentru prima oara in Romania, sub egida Intalnirilor JTI, organizate si in 2010 de Fundatia Art Production ((Fundatia Art Production – site oficial)).

De la lansare, in anul 2000, „Intalnirile JTI” au avut ca invitati companii celebre de dans si maestri ai interpretarii muzicii clasice. Prima editie a fost inaugurata de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata apoi de Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Les Ballets de Monte-Carlo. De asemenea, dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica „George Enescu”, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost oaspeti ai „Intalnirilor JTI”.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu