Bloomsday la Bucuresti

♣ “Anul acesta, Bucureştiul se va alătura, pentru prima dată, celor peste 40 de oraşe din lume care sărbătoresc Bloomsday, zi dedicată scriitorului irlandez James Joyce. Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie, ziua în care se desfăşoară acţiunea din romanul Ulise. Sărbătoarea a preluat numele personajului principal al cărții, Leopold Bloom”, anunță site-ul ICR. Așadar: “sâmbătă, 16 iunie 2012, la ora 17.00, în Piaţa Valter Mărăcineanu din București (în faţa localului The James Joyce Pub & Restaurant, zona Cișmigiu) va avea loc prima ediție a festivalului Bloomsday la Bucureşti, desfășurat sub patronajul E.S. domnul Oliver Grogan, ambasadorul Irlandei în România. Actorul Ion Caramitru, invitat de onoare, va lectura pasaje din roman, acestuia alăturându-i-se actori de la Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti şi muzicieni de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti”.

♣ “Filmul “Crulic – Drumul spre dincolo” de Anca Damian a câştigat marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Annecy (4-9 iunie), unul dintre cele mai importante festivaluri de animaţie din lume”, anunță Mediafax. Potrivit directorului artistic al festivalului, Serge Bromberg, la ediţia de anul acesta, organizatorii au primit în total 2.455 de producţii pentru selecţia oficială, cu 500 mai multe decât anul trecut.

♣ Sâmbătă, 9 iunie, cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi-a desemnat câştigătorii. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român (ICR), a fost câștigat în acest an de filmul norvegian “Oslo, 31 august” (Oslo, August 31st), în regia lui Joachim Trier. Lista integrală a câștigătorilor o găsiți pe tiff.ro.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu