Aveti ceva de declarat?

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

O imagine incredibilă.

Primii oameni care au pășit vreodată pe Lună au trebuit ca, la întoarcerea pe Pământ, să semneze o declarație de intrare pe teritoriul SUA, la fel cum i se cere oricărui cetățean străin care coboară din avion (celebrul formular I-94). Și, pentru că birocrația este nemărginită, călătorii spațiali au trebuit să declare la vamă și ce aduc în geamantane, de acolo, “din cosmosul lor”…

Nu, nu este o glumă. Aveți mai jos declarația semnată de echipajul Apollo 11Neil Aiden Armstrong, comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului de comandă și Edwin Eugene Aldrin Jr., comandantul modulului lunar. Și, după cum vedeți, funcționarii au notat conștiincioși că astronauții au intrat pe teritoriul SUA “cu mostre de roci lunare și praf lunar”.

“Aveți ceva de declarat?
Ei, da: sigur că am: de acolo de sus păreți cu toții niște furnici.”

Ironic și amuzant, comentariul îi aparține lui Joe Hanson, cel care a (re)adus declarația semnată de cei trei cosmonauți în fața a milioane de internauți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu