Atmosferă “Aproape ca la Paris” la Acuarela

Acuarela vă invită la un rendez-vous cu literatura franceză și cu marile cântece franțuzești ale anilor ’60 – ’70.

Realizat într-o manieră aproape teatrală, spectacolul Aproape ca la Paris propune o relație de scenă specială între cei trei protagoniști, dar și între personaje și publicul care, nu o dată, devine personaj.

Aproape ca la Paris este o piesă romantică, dar și plină de umor care apelează la texte semnate de: Baudelaire, De Musset, Villon, Cocteau, Prevert, Hugo și la melodii celebre care poartă inconfundabilele mărci ale lui Becaud, Yves Montând, Dassin, Brel, Guy Beard, etc. De la premiera care a avut loc în septembrie 2010, Aproape ca la Paris s-a jucat cu deosebit succes atât în spații culturale, cât și în spații neconvenționale, primind foarte bune aprecieri de la Radio România Actualități, Radio București, TVR, TVR-Cultural, Realitatea TV, Adevărul de Seară.

“Aproape ca la Paris mi se pare cea mai interesantă propunere culturală, în acest spațiu dominant anglofon.” Andrei Partoş (producător RRA, emisiune de 3 ore dedicată spectacolului)

“Merită cu prisosință să vedeți acest spectacol care, vă asigur, este de cea mai bună calitate.” Teodora Ionescu (producător Radio Bucureşti, emisiune de 2 ore dedicată spectacolului)

“Aproape ca la Paris este o reîntâlnire cu rafinamentul culturii franceze, un moment de culoare în acest gri cotidian.” Marian Căpăţână (Adevărul de Seara)

CRISTINA CIRCEI a absolvit Secția de Teatru a Școlii Populare din Brașov, iar în 2000, clasa de actorie a profesoarei Catrinel Dumitrescu (Hyperion). Actriță a Teatrului Evreiesc de Stat, în cei 10 ani de carieră a acoperit numeroase roluri din dramaturgia românească, americană, franceză.
GEO VIȘAN este actor la Compania de Teatru INGENUO. A jucat 8 ani la Teatrul Valah din Giurgiu peste 80 de roluri atât în piese pentru copii, cât și pentru adulți. Talentul său actoricesc este vădit în participarea la numeroase festivaluri naționale: Suceava, Sighișoara, Sibiu, dar și internaționale: Korce – Albania, Vidin, Russe – Bulgaria. Pasionat de muzică, a realizat linia muzicală pentru numeroase piese de teatru și a susținut concerte și recitaluri.
ILIE STOIAN a făcut studii de vioară și compoziție la clasa profesorului Ion Ciofiac. În 1976 înființează grupul Progresiv ABC, apoi este cooptat într-o formulă de spectacol alături de Roșu și Negru și Dida Drăgan, alături de care a avut numeroase turnee. Se specializează pe muzica de avangardă, fiindu-i editate șase albume la casele Univers, Cardinal și Roton, dar și pe muzica de spectacol, compunând coloanele sonore pentru nenumărate piese de teatru, muzicaluri, seriale de documentar. În anul 1997 este nominalizat de revista VIP printre personalitățile anului, iar în perioada 2000-2010 a compus exclusiv muzică de film pentru casa „C-Film”.

Support artist fee: 20 lei. Rezervari: 0748414868. 45 locuri.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu