Asociatia Prietenii Operei. Acum si in Romania

Pe lângă toate marile scene lirice ale lumii funcționează câte o asociație Friends of Opera.

Începând cu data de 30 septembrie, Opera Națională București se va bucura de prezența în România a unei asociații autohtone Friends of Opera.

O asociatie care isi propune ca, în cel mai scurt timp,  să devină membru al 
FEDORA, care reuneşte asociaţiile de acest tip la nivel european.

[citat]Cotizația membrilor: de la 5 euro pana la 25.000 de euro pe an[/citat]

Friends of Opera este deschisa pentru toti cei care vor sa contribuie la indeplinirea Misiunii Asociatiei: sprijinirea activităţii Operei Naţionale Bucureşti prin obţinerea de fonduri private, dezvoltarea artei lirice, promovarea valorilor artistice şi muzicale, elaborarea de programe educaţionale pentru sprijinirea tinerelor talente şi susţinerea artiştilor ONB, conservarea şi modernizarea patrimoniului artistic, tehnic şi profesional al ONB, intărirea relaţiilor culturale internaţionale, promovarea artei lirice româneşti în lume. Atat persoanele fizice, cat si cele juridice pot intra in cercul de prieteni ai operei, avand de ales intre mai multe forme de reprezentare: fani, sustinatori, sponsori, mecena, lideri, cotizatia putand varia, in functie de categorie, de la 5 euro pana la 25.000 de euro pe an.

Cea mai mare licitatie din Europa

În data de 30 septembrie, Friends Of Opera va organiza, în colaborare cu Opera Națională și Artmark, cea mai mare licitatie din Europa ca numar de participanti (circa 900 de participanți). În cadrul acesteia se vor licita atât tablouri ale celor mai cunoscuți impresionisti romani (aproximativ 120 de tablouri), cât și, pentru prima dată în România, obiecte ale artistilor lirici.

“Este un eveniment pentru publicul larg, pentru că obiectele și tablourile vor fi expuse la ONB  între 25 și 29 septembrie, cu acces liber între orele 11 și 21 și se va putea licita și prin sms sau email, fără a fi necesară prezența fizică în sală, în seara de 30 septembrie.  Dar este, în același timp, un eveniment exclusivist, Opera devenind, în seara licitației,  locul în care vor putea fi văzuți atât invitatți băncilor și firmelor partenere (Ferrari, Lexus, BMW, Bang&Olufsen etc.) dar și VIP’s, personalități publice, colecționari, jurnaliști. Accesul în seara evenimentului va fi pe baza invitației nominale, fiecare invitat având un loc desemnat în sală.” (Gilda Lazăr ((Gilda Lazăr este președintele asociației Friends of Opera și director corporate affairs la JTI România.)))

Mai multe detalii despre eveniment, în curând.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu