Are doar 8 ani si este fotograf profesionist

Se numește Qamar Hashim, este irakian și a început să facă fotografii de la vârsta de patru ani.

Prima sa fotografie a fost realizată de pe fereastra casei, cu aparatul tatălui său și reprezenta invazia trupelor americane în Irak. De meserie fotoreporter, tatăl a continuat să alimenteze curiozitatea fiului pentru fotografie. Iar astăzi, la vârsta de opt ani, Qamar este membru al Societății Fotografice din Irak și speră să intre în Cartea Recordurilor cu titlul de cel mai tânăr fotograf profesionist din lume. Iată în continuare câteva dintre fotografiile lui Qamar Hashim, însoțite de citate dintr-un interviu pe care micul fotograf l-a acordat jurnaliștilor de la Reuters.

“Fotografia mea favorită este aceea a unui om dormind care vinde cărți pe strada al-Mutanabi. Și mai este și fotografia unei albine pe un trandafir. Am alergat mult urmărind albina până să reușesc să fac fotografia.”

“Mi-aș dori să pot să fac fotografii ale unor lucruri periculoase – foc, explozii sau alte incidente – dar am fost mereu izgonit din aceste locuri. Mi se spune că sunt un copil. Și mi-aș mai dori să realizez o fotografie a triunghiului unor păsări migratoare.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu