Alt Concurs Național de Coregrafie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un maraton de dans si performance la Centrul Național al Dansului București.

Asociația Secția de Coregrafie vă invită la prima ediție a unui eveniment unic în România: “Alt Concurs Național de Coregrafie” va avea loc sâmbătă, 12 octombrie de la ora 15:30 la Centrul Național al Dansului București (CNDB).

“Alt Concurs” este o competiție națională dedicată coregrafilor, dansatorilor și performerilor care va aduce în atenția publicului și a profesioniștilor ultimele tendințe din dans și performance, stiluri diferite de exprimare corporală, de la pop, abstract, teatral, până la experiment senzorial, video și sonor. Evenimentul va pune în scenă 13 producții independente noi, majoritatea autofinanțate, ce reunesc peste 50 de coregrafi, dansatori, performeri, actori și muzicieni români.

ALT PARTY va încheia seara la CNDB, pe muzica celor de la The Ghost of 3.13, Temple Invisible și DJ ToShiRo. Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.altconcurs.ro.

“Alt Concurs” este produs de Asociația Secția de Coregrafie, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sprijinit de CNDB, X și 0 Dance Project, Cartierul de Dans, ArCub și Pas Boutique. Premiile sunt oferite de Ministerul Culturii și Cultelor prin Administrația Fondului Cultural Național și de Pas Boutique.

Cu această ocazie, CNDB lasează premiul “Ioan Tugearu”, premiu ce se dorește a fi decernat anual. Câștigătorul va fi desemnat chiar de coregraful Ioan Tugearu, personalitate marcantă a dansului românesc, care a contribuit în mod esențial la înființarea CNDB în 2004 susținând în momente critice această instituție tânără. Alături de premiul în bani, de 1000 euro, tânărul coregraf va primi din partea CNDB și sprijin material pentru realizarea unei noi producții: acces la spațiul de repetiții, asistență tehnică și echipamente necesare și va beneficia de întâlniri cu maestrul Ioan Tugearu.

Destule ingrediente pentru ca “ALT CONCURS” să fie un highlight printre evenimentele de dans din această toamnă!

Rezervări se fac la centrul.dansului.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile. Seara va fi împărțită în trei părți, fiecare parte va conține 5 piese. Prețul biletelor pentru o singură parte (4 piese) este de 20 de lei, iar pentru intreagă seară este de 50 lei.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu