Încă o dovadă că româncele sunt (foarte) deștepte

Romania a obținut 4 medalii la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

România s-a clasat pe locul al treilea – cu două medalii de aur şi câte una de argint şi bronz – la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care s-a desfăşurat în perioada 14 – 20 aprilie la Minsk.

Lotul olimpic naţional a fost compus din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XII-a) şi Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) – medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) – medalie de bronz.

Simona Diaconu a participat pentru a patra oară la această olimpiadă, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan pentru a doua oară, obţinând şi o medalie de bronz anul trecut.

La ediţia din acest an a Olimpiadei au participat 30 de ţări.

olimpice

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu