Alexandru Tomescu – Bach To Basics

Turneul Stradivarius 2013 este gata de start.

Din 10 mai, violonistul Alexandru Tomescu porneşte împreună cu vioara Stradivarius într-o călătorie prin 12 catedrale din tot atâtea oraşe ale ţării pentru a oferi un nou spectacol sincretic: anul acesta Integrala Sonatelor şi Partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach vor fi prezentate de celebrul muzician în combinaţie cu un spectacol de lighting design, special conceput pentru a scoate la iveală lumina din fiecare lucrare.

Stradivarius Bach to Basics va completa triada spectacolelor sincretice prezentate de Alexandru Tomescu începând din 2011. După doi ani cu repertorii romantice care au înfăţişat publicului combinații de muzică şi film, respectiv teatru non-verbal, anul acesta Alexandru schimbă complet registrul. Ediția a șasea a Turneului Stradivarius vă invită la o explorare a propriei spiritualităţi, filtrată de muzica serenă a lui Johann Sebastian Bach. Aceasta va fi însoţită de o schemă de lighting design concepută special pentru a facilita incursiunea publicului în universul lui Johann Sebastian Bach.

Oraşele prin care va trece în acest an Turneul Naţional Stradivarius sunt Braşov (10 mai – Biserica Romano-Catolică „Sf. Petru şi Pavel), Târgu Mureş (11 mai – Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Botezătorul”), Cluj-Napoca (13 mai – Biserica Reformată Centrală, str. Kogălniceanu), Baia Mare (14 mai – Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime”), Oradea (16 mai – Bazilica Romano-Catolică), Timişoara (18 mai – Biserica Romano-Catolică Millennium), Dumbrăveni (20 mai – Biserica Armenească), Iaşi (22 mai – Biserica Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”), Bacău (23 mai – Catedrala Catolică „Sf. Petru şi Pavel), Constanţa (25 mai – Sf. Anton de Padova), Piteşti (27 mai – Biserica Romano-Catolică Sf. Anton), pentru ca la final, evenimentul să se încheie la Catedrala „Sf. Iosif” din Bucureşti (29 mai).

Şi pentru că vioara Stradivarius Elder-Voicu este un instrument menit să facă lumea mai frumoasă, ea îşi va împlini complet misiunea cu atât mai mult cu cât turneul ce îi poartă numele este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, o organizaţie ce are ca scop reformarea sistemului de protecţie a copilului din România.

Alexandru Tomescu este un veteran al proiectelor de responsabilizare socială, iar acum îşi pune vocaţia în sprijinul copiilor susţinuţi de HHC. Intrarea este liberă la toate cele 12 recitaluri, dar Alexandru Tomescu vă invită să sprijiniţi prin donaţii în limita posibilităţilor, cauza HHC România. Numai cu ajutorul dumneavoastră moto-ul lor – “O casă şi o familie pentru fiecare copil” – poate deveni realitate.

Mai multe informaţii despre Turneul Naţional Stradivarius sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.turneulstradivarius.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu