Grație și Mișcare

Vali Irina Ciobanu, artista care pictează pe bucăți de piele preparate după o rețetă inspirata din tehnicile lui Leonardo da Vinci.

Vali Irina Ciobanu a transformat propriul atelier într-un laborator de alchimist, experimentând o lungă perioada de timp pentru a găsi formula perfecta, care să ofere acea trăire intensă a culorilor, dar și durabilitatea lucrării de arta. Aceasta maniera de a picta, i-a fost inspirata de o sumara descriere a tabloului lui Leonardo da Vinci, La Bella Principesa, de către Martin Kemp și Pascal Cotte în cartea cu același nume.

Visând același vis

Rețeta renascentistă a fost adaptată pentru a permite utilizarea materialelor moderne, artista apelând la mai multe tehnici (acuarelă, pasteluri de acuarelă, accente de tempera și tuș) pentru a surprinde deopotriva grația și mișcarea personajelor sale.

Prim-balerina

“Pielea este întinsă pe un șasiu de lemn cu pânză (de bumbac, preparată în prealabil) în așa fel încât pielea să fie protejată. La rândul lui, suportul de piele este preparat cu un grund pentru a-i spori elasticitatea și a-i conferi durabilitate. De asemenea, grundul pe baza de gummă arabica (substanță care se află și în compoziția culorilor) conferă o suprapunere corespunzătoare a pigmenților și păstrarea vivacității culorilor în timp. La final, lucrările sunt vernisate cu lacuri speciale care nu permit apei să acționeze asupra suprafeței pictate.” (Vali Irina Ciobanu)

Grație și mișcare

O nouă zi

Pantofii de balet

O clipă de nehotărâre

O vară împreună

Calul Marllboro

În derivă

Tandrețe

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Gabi I

    Sunt atat de frumoase…….

Adaugă comentariu