Unul dintre cele mai frumoase locuri de muncă din lume

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Da, există si așa ceva: locuri de muncă frumoase.

Corabia de pirați din imagine este, în fapt, o simplă “sală de birouri”. Iar toți oamenii din imagine (cu excepția piratului de la cârmă) sunt angajați ai Davison Design, o companie americană care “produce invenții”: în medie, câte un patent de invenție la fiecare trei zile. Cam 200 pe lună. Și peste 2000 pe an. Dar să revenim la corabie. Ea, corabia, se află în sediul central al Davinson din Pittsburgh, Pennsylvania. Un sediu central care, pe dinafară, nu arată prea spectaculos.

În interior însă, în cei 5.700 de metri pătrați s-au investit cinci milioane de dolari și 18 luni de muncă pentru a se construi 16 “birouri tematice”, în care lucrează 250 de angajați. Corabia, precum v-ați dat seama, este doar unul dintre acestea.

Și, dat fiind obiectul de activitate, sediul central a primit denumirea de Inventionland, iar oamenii care muncesc acolo, în loc să se numească angajați, se numesc, cu toții, “creaționiști”. Dar iată și alte câteva imagini din Inventionland. Și, da, de la căsuțele din copaci, la căsuța-bocanc sau căsuța-prăjitură, toate sunt “departamente de birouri”, unde oamenii se află, pur și simplu, la muncă.

(surse: 1, 2, 3)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

 1. alexnicolae

  ce dragut! din pacate NU E UN LOC DE MUNCA; firma e doar o forma elaborata de inselatorie, bazata de marketing si design dragut 🙂
  in 2008 au inchis procesul platind despagubiri de 10 mil.

  The Federal Trade Commission (FTC) has described Davison as a typical invention promotion scam;
  sursa : http://en.wikipedia.org/wiki/Davison_Design_%26_Development

  imi place sa distrug vise frumoase 🙂

  1. @Alex,
   1) linkul spre wikipedia e dat chiar in articol, chiar pe denumirea firmei, nu era nevoie sa-l repeti;
   2) daca ai fi citit atent ce scrie acolo ti-ai fi dat seama ca a) chiar este un loc de munca; b) chiar este un loc de munca performant; c) procesul s-a referit la faptul ca ei denumeau inventii toate lucrurile pe care le faceau (inclusiv imbunatiri de produse).

Adaugă comentariu