Marele maestru al Excel-ului

Un artist japonez creează incredibile picturi traditionale în Excel. Microsoft Excel.

Când spui Microsoft Excel te gândești la șiruri de cifre sau la “diagrame de tip plăcintă”, însă în niciun caz la artă. Și totuși, artistul nipon Tatsuo Horiuchi a devenit cunoscut în întreaga Japonie tocmai pentru că folosește Excel-ul pentru a picta. Un stil de artă pentru care are o explicație cu mult mai pământeană decât am fi tentați să credem: în timp ce programele de grafică costă, de obicei, o grămadă de bani, Excel-ul vine preinstalat pe majoritatea calculatoarelor.

Tatsuo Horiuchi a început să picteze după pensionare, când, având destul timp liber la dispoziție, și-a cumpărat un calculator. Până atunci nu mai lucrase niciodată în Excel, însă, al birou, și-a văzut colegii făcând diverse diagrame și s-a gândit că ar putea fi folosit și la desenat. Un gând care i-a trecut prin minte după ce, în prealabil, încercând să picteze în Microsoft Word a văzut că întâmpină probleme cu dimensiunile imaginii tipărite. În Excel, însă, există o opțiune care reduce automat dimensiunile foii de lucru, astfel încât aceasta să se potrivească pe o coala ce urmează a fi tipărită. Așa că s-a apucat de lucru. Iar astăzi, la vârsta de 73 de ani, după 10 de ani de specializare în “pictura în Excel”, Tatsuo Horiuchi este un artist recunoscut în întreaga țară, cu expoziții personale în cele mai importante orașe japoneze.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu