Din dragoste

Lungmetrajul “Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, scris și regizat de Adrian Sitaru, a fost selecționat în competiția oficială Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul se va desfășura luna viitoare, între 3-13 august.

Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Locarno cu cel mai recent film al său, după ce în 2007 scurtmetrajul “Valuri” a câştigat “Leopardul de Aur” în secţiunea “Leopards of Tomorrow”.

“Din dragoste cu cele mai bune intenţii” spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viața lui Alex iese de pe făgașul normal. La spital, Alex se găsește prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situația ținând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el își imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greșeli și totul din dragoste, cu cele mai bune intenții. Bogdan Dumitrache interpretează rolul principal alături de Natașa Raab, Marian Râlea și Alina Grigore.

Adrian Sitaru este regizor, scenarist și producător. Lungmetrajul său de debut, “Pescuit sportiv”, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

“Din dragoste cu cele mai bune intenții” va ajunge pe marile ecrane din România în această toamnă, fiind distribuit de Parada Film.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu