Acești imbecili care ne conduc destinele

Incredibila dramă a unui copil din România anului 2019.

Sorina, o fetiţă de doar nouă ani din Baia de Aramă (județul Mehedinți), a fost luată cu mascaţii din camera ei, de lângă cei care au crescut-o încă de la vîrsta de un an și jumătate, pentru a fi trimisă în America, la părinții adoptivi.

Sorina și sora ei, Andreea au fost crescute de o familie din oraș, însă doar Andreea a putut fi înfiată. Sorina, fetiţa după care au venit poliţiştii, a fost înfiată de o familie din America, fără ca cei care au crescut-o să fie înştiinţaţi.

Poliţiştii au venit cu mandat de percheziţie, avocat şi nu au fost înduplecaţi de nimic, deși Sorina fugea prin casă, împreună cu Andreea, surioara ei, îngrozite de ce li se întâmplă.

“Mami, nu vreau să plec!”

Sesizat de cele întâmplate, senatorul Vlad Alexandrescu (USR) a scris pe pagina sa de faceebook:

Am fost sesizat cu privire la cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă, care a fost luată de autorități pentru a fi trimisă în SUA. Fetița a fost abandonată de familia biologică și crescută de o familie de asistenți maternali, timp 7 ani. Aceștia și și-au exprimat dorința de a o adopta, însă DGASPC a încuviințat adopția către un cuplu de români din Statele Unite în locul asistenților maternali care o crescuseră.

Comunitatea locuitorilor s-a mobilizat în favoarea rămânerii copilului în familia de asistenți maternali care îl are în îngrijire. Vedeți aici un video în care se poate vedea cum autoritățile încearcă s-o ia pe fetiță, împotriva voinței ei, de lângă oamenii care au crescut-o pentru a o încredința familiei de adopție.

Întrucât mai multe persoane mi-au cerut să intervin, solicit oficial Autorității Naționale de Protecție a Copilului și Avocatului Copilului să declanșeze de urgență o anchetă în acest caz. Cred că sunt mai multe circumstanțe care fac necesară această anchetă, dusă de autorități din exteriorul județului.

ANPDCA și Avocatul Copilului au dreptul să intervină pe căi oficiale în acest caz și le cer să ia toate măsurile necesare pentru protejarea interesului superior al copilului.

Voi reveni cu alte informații atunci când voi fi primi un răspuns din partea acestor instituții.

(sursa: observator.tv)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. ionita vasile

    Sunt şocat, nu am avut curaj să vizionez filmulețul!

Adaugă comentariu