Trei animale – la propriu – care au făcut carieră politică

Ce au în comun un motan, un țap și o cățelușă? Sunt toți primari. În funcție.

1. Domnul Stubbs

În urmă cu 15 ani, locuitorii din Talkeetna (un orășel din Alaska având o populație de doar 900 de locuitori) și-au dat seama că niciunul dintre candidații pentru primărie nu le era pe plac. Așa că au decis să-l aleagă în funcția de primar pe Stubbs, cel mai îndrăgit motan din oraș. De atunci, Domnul Stubbs este primarul orașului, iar locuitorii se declară foarte mulțumiți: “Este onest, nu ne crește taxele și nu poate fi bănuit că își promovează interesele în afaceri”. Și, ca o dovadă a popularității: contul de facebook al primarului Stubbs are aproape 20.000 de urmăritori.

2. Domnul Clay Henry al III-lea

Clay Henry al III-lea este faimos pentru trei lucuri: este mândru de faptul că este țap, este cel mai faimos băutor de bere din oraș și este primarul în funcție al orașului Lajitas (Texas). O funcție care, în această localitate, pare a fi ereditară: bunicul lui Clay – Clay Henry Senior – a fost ales primar în 1986, apoi, după trecerea sa în neființă, fotoliul de primar i-a revenit lui Clay Henry Junior, iar acesta a lăsat, la rându-i, destinul localității “în coarnele” actualului primar.

3. Doamna Lucy Lou

Junior Cochran a fost unul dintre cei mai iubiți politicieni din Rabbit Hash (Kentucky). Și aceasta în ciuda faptului că, așa cum se vede din imaginea următoare, era câine. A ocupat fotoliul de primar până în anul 2008 când, la venerabila vârsta de 15 ani a trecut în neființă. Junior Cochran care învinsese în alegeri un alt câine – Hizzoner – a fost îndelung jelit de localnici.

În data de 5 noiembrie 2008, Rabbit Hash au avut loc din nou alegeri. Iar în cursa electorală pentru funcția de primar s-au prezentat 10 câini, o pisică, un oposum și un măgar. După o campanie electorală care a scos votanții din amorțire, scaunul de primar a fost adjudecat de cățelușa Lucy Lou. Care de atunci este primar în funcție.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu