Trei animale – la propriu – care au făcut carieră politică

Ce au în comun un motan, un țap și o cățelușă? Sunt toți primari. În funcție.

1. Domnul Stubbs

În urmă cu 15 ani, locuitorii din Talkeetna (un orășel din Alaska având o populație de doar 900 de locuitori) și-au dat seama că niciunul dintre candidații pentru primărie nu le era pe plac. Așa că au decis să-l aleagă în funcția de primar pe Stubbs, cel mai îndrăgit motan din oraș. De atunci, Domnul Stubbs este primarul orașului, iar locuitorii se declară foarte mulțumiți: “Este onest, nu ne crește taxele și nu poate fi bănuit că își promovează interesele în afaceri”. Și, ca o dovadă a popularității: contul de facebook al primarului Stubbs are aproape 20.000 de urmăritori.

2. Domnul Clay Henry al III-lea

Clay Henry al III-lea este faimos pentru trei lucuri: este mândru de faptul că este țap, este cel mai faimos băutor de bere din oraș și este primarul în funcție al orașului Lajitas (Texas). O funcție care, în această localitate, pare a fi ereditară: bunicul lui Clay – Clay Henry Senior – a fost ales primar în 1986, apoi, după trecerea sa în neființă, fotoliul de primar i-a revenit lui Clay Henry Junior, iar acesta a lăsat, la rându-i, destinul localității “în coarnele” actualului primar.

3. Doamna Lucy Lou

Junior Cochran a fost unul dintre cei mai iubiți politicieni din Rabbit Hash (Kentucky). Și aceasta în ciuda faptului că, așa cum se vede din imaginea următoare, era câine. A ocupat fotoliul de primar până în anul 2008 când, la venerabila vârsta de 15 ani a trecut în neființă. Junior Cochran care învinsese în alegeri un alt câine – Hizzoner – a fost îndelung jelit de localnici.

În data de 5 noiembrie 2008, Rabbit Hash au avut loc din nou alegeri. Iar în cursa electorală pentru funcția de primar s-au prezentat 10 câini, o pisică, un oposum și un măgar. După o campanie electorală care a scos votanții din amorțire, scaunul de primar a fost adjudecat de cățelușa Lucy Lou. Care de atunci este primar în funcție.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu