Afla cat de previzibil esti!

Un test video.

În cele ce urmează veți vedea mai multe dreptunghiuri din hârtie. Urmați cu atenție instrucțiunile: mutați degetul pe ecran la stânga sau la drepta, cu câte un dreptunghi, de fiecare dată când se rostește un număr. Vă puteți întoarce dacă doriți la dreptunghiul precedent, tot ce trebuie să faceți este să mutați degetul de fiecare dată fără a-l deplasa pe diagonală. Dreptunghiurile pe care nu vă aflați cu degetul vor fi eliminate, unul câte unul. Oricât de greu v-ar fi să credeți.

Un test video realizat de psihologul, autorul și magicianul Richard Wiseman, cel pe care l-am mai prezentat pe WebCultura cu 10 pariuri pe care nu ai cum să le pierzi.

Notă: firește, nu este vorba de magie, ci doar de matematică. Chiar și așa, testul rămâne la fel de spectaculos. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

7 comentarii

  1. Madalina

    Forte fain jocul Eu m-am oprit pe Q si nu am fost predictibila.

  2. oana

    mesaj subliminal min 1:02 🙂

  3. ioan

    3 2 1
    4 5 6
    7 8 9 Consieră 1 START şi pleacă în 6 apoi 9,8,7,4,5,8
    apoi din 8 pleci cu 5,2 şi 3 şi-l pui în dificultate ,obligându-l să-ţi ia de sub deget numărul 3 ! NU AI MERS PE DIAGONALĂ !

  4. Salb

    la sfarsit eram pe “Q” 😛

    1. Florin

      Sigur ai gresit ceva, pentru ca e vorba de matematica. Patratul arata simbolic cam asa:
      0 1 0
      1 0 1
      0 1 0
      “Start” este pe 0 din dreapta sus. Apoi ajungi pe 1 la primul pas. Apoi urmeaza numere impare de pasi, cu care nu ai cum sa ajungi de pe 0 pe alt 0, sau de pe 1 pe alt 1. Asta inseamna ca daca el stie ca tu pleci de pe un 0 si zice un numar impar de pasi, atuni va trebui sa scoata tot un 0, pentru ca tu SIGUR vei fi pe un 1. El zice 7, 3, 7, 5, 3, 5, 9 pasi, dar ar fi putut sa spuna si 23, 59, 79 etc., atat timp cat sunt numere impare. La sfarsit, el stie ca nu ai cum sa fii decat pe 1, adica pe Q, deci cand iti zice sa mai faci un pas, te duci pe 0 si el scoate Q.
      Concluzia: Nu ai cum sa castigi!

  5. nu am fost deloc predictibila 🙂

  6. Ramona

    Nu m-a nimerit din prima, nici din a doua 🙂

Adaugă comentariu