Ne arde istoria

Și noi ardem odată cu ea.

Moara lui Assan, construită în anul 1853, este prima moară cu aburi din România. Moara se află în București, în zona Obor-Lizeanu. Moara lui Assan este clasificată în evidențele Ministerului Culturii și Cultelor ca fiind monument istoric de valoare națională.” (Wikipedia)

“Un incendiu a izbucnit, joi, la acoperişul unui turn al fostei fabrici de ulei din complexul Moara lui Assan, flăcările având o înălţime de trei metri. Pompierii au cerut intervenţia unui elicopter pentru stingerea incendiului, întrucât flăcările sunt în interiorul clădirii, pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi.” (Mediafax)

Iată în continuare câteva imagini de la incendiul din 7 iunie 2012, preluate cu permisiunea fotografului Șerban Constantin.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Priviti fotografiile cu incendiu si va veti da seama ce constructie imensa,dar mai ales ce gradini frumoase erau in interiorul curtii.Istorie care in loc sa produca serioase venituri printr-un turism istoric, este distrusa cine stie pentru ce alte interese. Aici a functionat pana in 1990, “Prima moara cu abur din Europa”, pentru aducerea cazanului pentru producerea aburului, de la Ankara la Bucuresti, au fost nevoie de caretrase de boi si repararea a peste 1000 de poduri.

    1. Dreea

      Incendiul acesta este cu siguranta plantat si nu “izbucnit”.Nu stiau cum sa elibereze spatiul acela sa mai scoata ceva bani construind ceva..

Adaugă comentariu