Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua de rugăciune a gravidelor

Aceasta este viața

De fapt: aceasta este viața pestriță, îndrăzneață și plină de neprevăzut a preafrumoasei Henriette. O viață din care, precum bine...

Continuare...


Powered by

Ziua de rugăciune a gravidelor

Sorin Tudorde @
8 September 2014

Patru tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică.

Nașterea Maicii Domnului, cunoscută ca “Sfânta Maria Mică” (și prăznuită pe 8 septembrie), marchează, în popor, hotarul dintre vară și toamnă.

Potrivit tradiției populare, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului – ca de altfel ca la orice mare praznic – nu se fac treburi gospodărești, nu se spală rufe și nu se face curățenie în casă pentru a nu se atrage răul.

Și, mai important decât atât: pentru că se spune că Fecioara le apără pe gravide, potrivit credințelor populare, de Sfânta Maria Mică vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii și cele ale femeilor care sunt deja însărcinate (și pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naștere ușoară).

Tot credința populară spune că este bine să se roage astăzi și persoanele care doresc să se căsătorească de vreme ce acestea vor primii ajutor divin pentru a găsi perechea potrivită.

Mai exista și o superstiție potrivit căreia aceia care mănâncă gătit la foc în această zi pot atrage asupra lor boli care îi pocesc.

gravide

(foto)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri