Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Romanticul e un etern diletant în materie de fericire”

Camera 0001 | Camera de vise

Premiera spectacolului creat Simona Deaconescu. La Centrul Național al Dansului București. În data de 5 și 6 octombrie Centrul Național...

Continuare...


Powered by

“Romanticul e un etern diletant în materie de fericire”

Sorin Tudorde @
14 January 2014

“Dragostea e singura care nu (și nu ne) îmbătrânește. Dar cine a deschis ochii numai pentru a iubi?”

contur-1

“Romanticul e un braconier care nu prea știe ce caută. Tânjește după o pradă pe care a visat-o, uitând, apoi, parţial, visul. Clasicul, din contră, detestă ce e aproximativ. Când clipa i se dăruie, romanticul intră în panică. Oare cât va dura? Unica lui soluție sigură e să devină parazitul propriei sale insatisfacţii. Uneori, își distruge dragostea ca s-o poată plânge. Dar nu e vina lui că e mai profund în regret. Căci romanticul e un etern diletant în materie de fericire. Abia după ce o pierde, o înţelege. Şi iubeşte, mai ales, ce n-are. Clasicul, în schimb, e, în genere, un om fără vârstă. El ocoleşte copiii şi bătrânii. Nu circulă noaptea şi nu trece aproape niciodată prin dreptul unui spital.”

Octavian Paler,
Aventuri solitare

contur-2

contur-3

contur-4

contur-5

contur-6

contur-8

Fotografii de Hanna Seweryn.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Carmen Saraga

    Textul este excelent. Definiția sufletului romanticului este absolut pertinenta și PALER prin definiție. Pacat ca s-a dus dintre noi acest om. Ilustrațiile însă nu se potrivesc cu textul. ...o femeie romantica nu se definește prin cafeluta, tigarusa, pieptanas, jucat cu pisicuta, și șezut în deplin spleen pe doua scaunele. .....pacat !

Comentează

Parteneri