Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ebru: arta de a desena pe apa

Usor poate oricine

Povestea unei țări mici dintr-o țară mai mare. O animație de Paul Mureșan. Vocea: Marcel Iureș. Muzica: Ada Milea. Sunetul:...

Continuare...


Powered by

Ebru: arta de a desena pe apa

Sorin Tudorde @
1 August 2012

Trei minute de minunăție.

În limba turcă se numește ebru, în engleză paper marbling, iar în română, foița turcească, denumire care, în fapt descrie rezultatul obținut: arta de a desena pe apă, desenul astfel rezultat fiind transpus (prin impregnare), pe o hârtie care se așează în final pe supreafața apei. Priviți.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Ebru este o artă tradițională turcească. Fiecare pictură astfel realizată este unică și, se spune, benefică pentru acela în a cărui casă este expusă. Și, nu în ultimul rând: dacă vă place ceea ce tocmai ați văzut, vă invit să vedeți și scurtele filme de aici.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. ALI

    Stie cineva cine a scris "soundtrack-ul" videoclipului ?

  2. proof

    Charlotte Mittnacht.
    Charlotte Mittnacht" by DeVotchka

Comentează

Parteneri