Zorba

Un spectacol de exceptie, intr-o atmosfera cu totul speciala. La Teatrul de Sufragerie.

Zorba – un spectacol de exceptie semnat de Ioan Mihai Cortea, dramatizare dupa romanul lui N.Kazantzakis, cu Silvian Valcu si Ioan Mihai Cortea, castigatorul premiului Stefan Iordache, cel mai bun actor la Gala Hop in 2010. Sambata,  27 aprilie, ora 21.00.

“Muierea-i altceva… e ceva de neinteles si toate legile statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati, NU! una, zece, o suta, o mie pentru barbat, doar e barbat, poa’ sa le-ndure… dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba.” (Zorba)

“Cortea il creeaza pe Zorba ca pe muchie de cutit: sa il faca credibil aici, in fata publicului de teatru, detasandu-l de celebrul Zorba din film. Dupa mine a reusit. A reusit impreuna cu Valcu. Textul te patrunde si ramane ca amintirea unei furtuni care, dupa ce ti-a lasat o stare de adanca neliniste, te incurajeaza la meditatie.” (jurnalul.ro)

“Zorba”, montarea lui Ioan Mihai Cortea, născută poate dintr-o evidentă pasiune pentru personajul lui Kazantzakis, respectă spiritul liber al personajului, neîngrădirea – orice s-ar înţelege prin acest cuvânt. Iar pasiunea şi emoţia care se simt în jocul celor doi compensează cu siguranţă celelalte probleme ale montării, cu atât mai mult cu cât publicul reacţionează foarte bine aproape la fiecare dintre replici. Şi, poate cel mai important, Ioan Mihai Cortea reuşeşte să redea psihologia atât de complicată în simplitatea ei a lui Zorba. O dezlănţuirea de energie absolut molipsitoare, cum rar găseşti în teatre, şi o anume febrilitate care, chiar dacă pe alocuri frizează trăirismul, devine însăşi materia vie din care se plămădeşte personajul lui, autentic şi deloc influenţat de modelul Anthony Quinn, de care e greu de trecut…” (Monica Andronescu, Revista Yorick)

Vii la Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă, te descalţi, iei un loc pe perna, sau pe fotoliu, e cald, e viu, e colorat. Servesti un ceai cald cu ghimbir, iasomie si soc impreuna cu o delicioasa prajitura de casa proaspat scoasa din cuptor. Si e din partea casei. Apoi, te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Doar ţie si celorlalti 19 spectatori care pot fi prietenii tai. O experienţă unică, intimă, personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASA. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?

Intrare 50 lei de persoana (tratatia si biletul la spectacol incluse). Biletele se pot achizitiona online de la www.iabilet.ro, in limita a 20 de locuri disponibile sau cash de la casieria teatrului. Detalii la email teatruldesufragerie@gmail.com sau tel 0734.973.375, 0723.565.113. www.teatruldesufragerie.ro

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu