Craiova: descoperă simbolurile din oraș!

Așteptând Sărbătoarea Învierii, Muzeul Olteniei Craiova, susținut de Consiliul Județean Dolj, vă invită să descoperiți, în aer liber, 14 motive specifice pentru Oltenia și Muntenia.

Simbolurile, mai precis, motivele de pe ouăle încondeiate, nu au întotdeauna o spaţializare definitivă; putem regăsi un motiv în tot arealul românesc sau doar într-un sat. Regăsirile, în zone foarte largi, ţin de un fond comun determinat atât de cuprinderile simbolice şi spirituale, cât şi de circulaţia unor motive, fenomen des întâlnit în cultura populară. Restrângerile motivice şi simbolice se datorează unor împrumuturi din alte zone, fie unor stilizări, fie unor inovaţii. Astfel, în cadrul evenimentului “Ouă Încondeiate – târg etnografic”, Muzeul Olteniei Craiova – Secţia de Etnografie prezintă o selecţie de 14 motive specifice pentru Oltenia şi Muntenia, în aer liber, la Casa Băniei şi în oraş.

Evenimentul “Ouă Încondeiate – târg etnografic”, se desfăşoară, în spaţiul exterior, la sediul din Str. Matei Basarab, nr. 16, lângă Catedrala Sfântul Dumitru, sambătă şi duminică, 27-28 aprilie 2013, între orele 10:00-12:30 şi 14:30-18:00.

Sunteţi aşteptaţi, cu mic cu mare, la atelierele demonstrative de încondeiat ouă, în aer liber, la Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, între orele 10:00-12:30 şi 14:30-18:00.

Proiectul este iniţiat de specialiştii Secţiei de Etnografie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi vine în completarea strategiei culturale a Muzeului Olteniei Craiova de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite. De asemenea, proiectul se adresează diferitelor categorii de vârste, fiind atractiv deopotrivă pentru cei mici şi cei vârsnici, atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi al unicităţii acestora.

Vă aşteptăm cu drag!

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu