Viral: criza economica in ritmuri de hip-hop

Profesorul în economie Russell Roberts și producătorul tv John Papola au avut ideea de a explica, prin intermediul muzicii hip-hop, actuala criză economică. Iar videoclipurile pe care le-au creat au căpătat caracter viral.

Fear the Boom and Bust a fost încărcat pe youtube în data de 22 iunie 2010. În cadrul videoclipului, două personaje interpretându-i pe John Maynard Keynes şi FA Hayek – doi dintre cei mai renumiți economiști ai lumii – ies pentru o noapte în oraş explicând în ritmuri de hip hop de ce există creștere economică și recesiune – în engleză, boom and bust – în economiile moderne și de ce ar trebui să ne temem de efectele crizei.

Rezultatul? Peste 2.200.000 de vizualizări (până la această oră).

Fight of the Century a fost încărcat pe youtube în data de 28 aprilie 2011. În acest videoclip, Keynes şi Hayek încearcă să răspundă la o serie de întrebări fundamentale: avem nevoie de mai multe sau mai puține cheltuielile guvernamentale? Care este dovada că, în perioade economice tulburi, cheltuielile guvernamentale promovează prosperitatea? Care sunt sursele prosperității?

Rezultatul? Peste 675.000 de vizualizări până la această oră.

Dacă vă plac videoclipurile, vizitați site-ul celor doi creatori – econstories.tv. Și, nu uitați: tot prin intermediul videoclipurilor se poate învăța și istorie. 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu