Vino in lumea micilor voluntari

Reprezentanţa Comisiei Europene în România va organiza duminică, 29 mai 2011, la Roata Mare din parcul Herăstrău, între orele 10.00 – 12.00, un eveniment pentru copii prin care va sărbători Ziua Internațională a Copilului.

Copiii și părinții sunt invitați să treacă prin poarta magică a Uniunii Europene începând cu ora 10.00 pentru a intra într-o lume de poveste. La intrare, copiii vor fi întâmpinaţi de clovnii Crănțănel, Caramel şi de personajele din lumea Disney, care îi vor introduce în lumea poveştilor și îi vor antrena în jocuri, concursuri, activităţi creative şi programe artistice. Prin intermediul activităţilor desfășurate, copiii vor fi familiarizaţi cu noţiuni de voluntariat în contextul în care 2011 este Anul European al Voluntariatului.

Nu vor lipsi de la eveniment ateliere pentru confecţionarea de păpuși organizate de Muzeul Țăranului Român, atelier de inventat poveşti, atelier de origami, face-painting, modelare de baloane, programe artistice și premii oferite de trustul de presă Adevărul. De asemenea, copiii vor avea parte de multe alte surprize în „Lumea micilor voluntari”.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu