Viața nu e despre neîmpliniri

O femeie ce se respectă nu-și dorește în niciun caz să fie o opțiune.

Ea nu putea să se mulțumească cu o relație de tovărășie dispensabilă, în care un pas făcut unul către celălalt era succcedat, negreșit, de alți doi îndărăt. Nu putea să accepte un om căldicel, care balansează, care nu are fermitate și la prima încercare capituleză. Care preferă certul incertului, care urmează exclusiv calea ce-i oferă siguranță în izbândă. Seneca nota în una din lucrările sale că dacă aștepți să faci doar ceea ce are succes garantat, atunci viața se oprește locului. Admirăm curajul, vivacitatea, dinamismul, nu inerția.

Un om puternic e cel capabil să suporte și pierderi, în mod onorabil și demn. Cu un astfel de om poți porni la orice drum. Cu un altfel, nici măcar la un drum împresurat cu flori, darămite la unul obișnuit, cu de toate.

Indubitabil o relație comodă implică riscul de trivializare. O relație ar trebui să marcheze noi trepte în evoluția personală, iar acest proces nu e neapărat unul plăcut. Pentru că celălalt ne relevă, deseori, propriile slăbiciuni, neputințe, imperfecțiuni. Ne displace acest lucru. În loc să le recunoaștem ca parte defectă din noi, să renunțăm la ele fără regrete și să ne regăsim într-un sine nou, înălțat și îmbogățit; preferăm descompunerea și moartea.

Viața nu e despre nostalgii, păreri de rău, iubiri muribunde și expirate, neîmpliniri. Viața e o luptă necontenită ce presupune renunțarea la sinele defectuos și căutarea sinelui adevărat. Nu e o cale simplă. Dacă ești pregătit – pornește! Fă-o pentru tine.

Anișoara Melnic

Anișoara Melnic De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

2 comentarii

  1. Gabriel

    da! frumos spus si mai ales adevarat!

  2. Claudia Ancan

    Adevarat si frumos spus. Dar cand simti ca traind nu mai ai nimic nou de aglat, scenariul il cunosti dinainte, devii o prada a propriei tale vieți.
    De aici nostalgia dupa iubiri expirate.

Adaugă comentariu