Venus cu bicepsi

O istorie în imagini a celor mai puternice femei din lume.

Venus cu bicepși: o istorie în imagini a femeilor musculoase este o colecție de incredibile fotografii de arhivă colecționate, de-a lungul a 30 de ani, de către David L. Chapman şi Patricia Vertinski. O cronică a aproape 200 de ani de istorie – relatată prin intermediul a 200 de ilustrații – a unor femei care au extins și redifinit definiția feminității, într-o lume în care pecepția asupra “sexului slab” nu era deloc ușor de suportat.

Iată, în continuare, câteva dintre ilustrațiile cuprinse în carte.

Elise Serafin Luftmann, născută, se pare, în regiunea Boemiei, a susținut spectacole pe tot cuprinsul Europei Centrale la începutul anilor 1800. Luftmann era faimoasă pentru ușurința cu care ridica greutăți și abilitatea sa de a jongla cu ghiulele de tun. Ilustrația de mai jos datează din anul 1830.

Născută în Belgia, Athleta uimea audiența prin faptul că putea să ridice șase bărbați voinici deodată și, în plus, de parcă aceasta nu ar fi fost suficient, o halteră supradimensionată.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu