Un premiu pentru promovarea artei coregrafice

Joi, la Palatul Cantacuzino, a avut loc la cea de-a XXII-a ediţie a Galei Premiilor Anuale ale revistei “Actualitatea Muzicală”.

Pentru prima dată în acest an, a fost acordat un premiu pentru promovarea artei coregrafice, premiu care a revenit Simonei Şomăcescu, “pentru forţa cu care s-a implicat în viaţa Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti”.

Multumind pentru distinctie,  Simona Somacescu a tinut sa precizeze ca prezenta la Bucuresti a unor nume mari ale coregrafiei mondiale moderne, Forsythe, Balanchine, Kyllian, nu ar fi fost posibila fara sprijinul acordat de Asociatia Friends of Opera si de JTI, reprezentate prin Gilda Lazar.

Spectacolul Teatrului Naţional de Operetă, “Rebecca” – musical în două acte de Michael Kunze şi Sylvester Levay, în regia lui Attila Beres – a fost recompensat, cu premiul “Spectacolul Anului 2011′”. Premiul, acordat în cadrul secţiunii Muzică Clasică, a fost înmânat de Oltea Şerban Pârâu, redactor-şef al postului de Radio România Cultural, o alta institutie cu care JTI  deruleaza un parteneriat  de succes,  care a spus că “Rebecca” este un spectacol cu nimic mai prejos de ceea ce poate fi văzut în America sau la Londra.

Tot în cadrul secţiunii Muzică Clasică a fost acordat, pentru prima dată la ediţia din acest an, premiul pentru “Reporterul anului”, câştigător fiind reporterul Radio România Cultural, Adina Dragomir. Premiul pentru interpretare i-a revenit la ediţia din acest an clarinetistului Emil Vişenescu. La secţiunea Divertisment, primii laureaţi au fost membrii formaţiei Holograf care au primit Premiul pentru muzică rock. Distincţia pentru film muzical i-a revenit compozitorului Dumitru Lupu, iar premiul pentru creaţie a fost câştigat de tânărul Roman U. Vlad. Solistul anului a fost declarată cântăreaţa Elena Gheorghe.

Evenimentul, la care au participat, intre altii, Presedintele uniunii muzicologilor, Rectorul academiei de muzica li Presedintele Radio Romania, a reprezentat o alta forma de recunoastere a contributiei remarcabile a JTI la viata culturala romaneasca, numele companiei ajungand sa fie asociat, in constiinta publica, cu marile evenimente artistice.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu