Trei muzee virtuale (si alte scurte povestiri)

♣ Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a participat, marţi, la inaugurarea lucrărilor de restaurare a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, spunând că este invidios, ca actor, că în Bucureşti nu există ceva atât de frumos, scrie Mediafax. “În Bucureşti nu există aşa ceva sau nu atât de frumos. Nu avem un teatru naţional adevărat în Bucureşti. A existat unul, dar a fost distrus aproape în totalitate în timpul celui de-al doilea război mondial. Suntem datori cu un teatru naţional de acest gen şi la Bucureşti”, a afirmat Mircea Diaconu.

♣ Și, dacă tot vorbim de Iași, citim în Adevărul: “După dealuri, filmul lui Cristian Mungiu premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină, va fi proiectat în premieră în România, în această toamnă, cel mai probabil în luna octombrie, la Iaşi”.

♣ Sărind de la una la alta: iată trei muzee virtuale mai puțin obișnuite:

Muzeul sunetelor pe cale de dispariție își propune să colecționeze sunete de care, în curând, nu-și va mai aduce nimeni aminte – de la sunetul produs de calculator cu Windows 95, la vechiul sunet al tasturii sau sunetul pe care îl emiteau tuburile catodice ale vechilor televizoare;
Muzeul sacoșelor – prezintă o istorie culturală și socială a ultimelor decenii prin intermediul sacoșelor (unele, veți vedea, sunt chiar foarte drăguțe);
Muzeul nasturilor – o istorie culturală spusă prin intermediul nasturilor (și insignelor). Multă voie bună pe acest site, recomand.

♣ Iar dacă tot a venit vorba: găsiți aici 5 muzee neobișnuite care există în viața reală.

♣ Și, în final, o dedicație muzicală: Salvați bogații! 🙂

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu