Spaţiu expandat: apel de proiecte

Asociaţia Volum Art lansează un nou apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat.

Având tema Insider and Outsider, apelul este deschis în perioada 31 iulie – 31 august 2014.

Spaţiu expandat este un program de artă publică ce îşi propune activarea spaţiului public urban prin intervenţii temporare ce variază de la sculptură sau instalaţie la performance. Pornind de la convingerea că arta nu devine publică doar datorită amplasamentului, dimensiunea publică având conotaţii sociale şi politice și fiind dată de alegerea întrebărilor pe care le investighează sau le pune în discuţie, anul acesta le propunem artiștilor să chestioneze problematica definirii sociale a individului din prisma accesului sau apartenenței acestuia la un anume grup, comunitate, statut sau cultură.

Locul de amplasare al lucrărilor va fi Parcul Izvor, Bucureşti, un spaţiu aflat în imediata vecinătate a Casei Poporului, de aceea invităm artiştii să exploreze tema propusă pornind de la această clădire iconică a Bucureştiului, fără a se limita însă la aceasta.

Artiştii sunt invitaţi să propună lucrări site-specific (sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect, etc.) şi performance, avînd în vedere tema lansată şi locul amplasării. Termenul de sculptură trebuie perceput într-un sens mai larg, acesta definid un domeniu ce s-a extins considerabil din anii 60 până astăzi şi poate cuprinde o multitudine de forme de exprimare artistică. Proiectele propuse trebuie executate special pentru Spaţiu expandat Insider and Outsider și să fie la prima prezentare (să nu mai fi fost prezentate în cadrul altui proiect, expoziţie, eveniment, etc.).

În cadrul proiectului sunt invitaţi artistul Mihai Balko şi echipa formată din Ioana Ciocan şi arhitecţii Bogdan Ciocodeică şi Diana Roşu.

Organizatorii vor acoperi costurile de realizare a lucrărilor în limita bugetului disponibil, fără a depăşi însă suma de 4500 lei de proiect.

Pentru selecţia proiectelor se va trimite:

1. Formular (se descarcă din blogul proiectului spatiuexpandat.wordpress.com)
2. Prezentarea proiectului sau proiectelor propus/e (un artist poate prezenta până la trei propuneri) care să conţină:
a) descrirea proiectului (descriere, detalii tehnice şi bugetul necesar);
b) foto montaj;
c) concept (din care să reiasă legătura cu tema lansată);
3. C.V., artist statement, foto artist;
4. Portofoliu (5 lucrări reprezentative din ultimii 5 ani)

Data limită de trimitere a proiectelor: 31 august 2014, ora 24.00. Propunerile se trimit prin e-mail la adresa: spatiu.expandat@gmail.com. Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe: spatiuexpandat.wordpress.com.

spatiu-expandat

Organizator: Asociaţia Volum Art. Proiect finanţat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB prin programul cultural Bucureşti 555. Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Fundaţia OBOS. Parteneri media: Radio GoldFM, Zeppelin, VeiozaArte, ArtClue, Modernism, Vernisaje, WebCultura.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu