SMS, cu dragoste

Artista britanică Tracey Moberly a scris o carte compusă din 60.000 de SMS-uri.

Vă mai aduceți aminte primul SMS pe care l-ați primit? Probabil că nu. Ei bine, Tracey Moberly și le aduce aminte pe toate. Și aceasta pentru că a salvat fiecare SMS pe care l-a primit vreodată din 1999 încoace. Iar asta nu este tot: cele aproximativ 60.000 de SMS-uri adunate în decursul timpului au fost strânse în Text Me Up!, o carte apărută în librării săptămâna trecută.

Text Me Up! este o carte autobiografică. Povestea începe în Manchester – când Tracey se trezeşte în rolul de părinte singur, după divorțul ce a urmat unei relații tumultuoase – și urmărește povestea vieții ei și a oamenilor pe care i-a cunoscut, prin intermediul SMS-urilor. O poveste care, plecând din Manchester, ajunge în Londra, Moscova, New York şi Haiti, la granița dintre culturi, mainstream, muzică şi artă.

Printre semnatarii SMS-urilor se regăsesc nume cunoscute sau controversate – artiști graffiti ca Banksy, politicieni ca Tony Benn, muzicieni ca Pete Doherty sau traficanți de droguri ca Howard Marks etc.

Și, la fel de interesant: începând cu luna iunie a anului 2000, Tracey și-a expus colecția de SMS-uri în numeroase expoziții.

“Când am început să colecționez SMS-uri, telefonul putea stoca doar 10 mesaje. A trebuit să le copiez, de mână, înainte de a le şterge. Prin 2003 deja primeam cam 300 – 350 de SMS-uri în fiecare lună, iar în 2004 numărul lor crescuse la peste 450. În 2005 am găsit un program care mi-a permis să descărc direct în computer, iar lucrurile au devenit mult mai ușoare.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu