SMS, cu dragoste

Artista britanică Tracey Moberly a scris o carte compusă din 60.000 de SMS-uri.

Vă mai aduceți aminte primul SMS pe care l-ați primit? Probabil că nu. Ei bine, Tracey Moberly și le aduce aminte pe toate. Și aceasta pentru că a salvat fiecare SMS pe care l-a primit vreodată din 1999 încoace. Iar asta nu este tot: cele aproximativ 60.000 de SMS-uri adunate în decursul timpului au fost strânse în Text Me Up!, o carte apărută în librării săptămâna trecută.

Text Me Up! este o carte autobiografică. Povestea începe în Manchester – când Tracey se trezeşte în rolul de părinte singur, după divorțul ce a urmat unei relații tumultuoase – și urmărește povestea vieții ei și a oamenilor pe care i-a cunoscut, prin intermediul SMS-urilor. O poveste care, plecând din Manchester, ajunge în Londra, Moscova, New York şi Haiti, la granița dintre culturi, mainstream, muzică şi artă.

Printre semnatarii SMS-urilor se regăsesc nume cunoscute sau controversate – artiști graffiti ca Banksy, politicieni ca Tony Benn, muzicieni ca Pete Doherty sau traficanți de droguri ca Howard Marks etc.

Și, la fel de interesant: începând cu luna iunie a anului 2000, Tracey și-a expus colecția de SMS-uri în numeroase expoziții.

“Când am început să colecționez SMS-uri, telefonul putea stoca doar 10 mesaje. A trebuit să le copiez, de mână, înainte de a le şterge. Prin 2003 deja primeam cam 300 – 350 de SMS-uri în fiecare lună, iar în 2004 numărul lor crescuse la peste 450. În 2005 am găsit un program care mi-a permis să descărc direct în computer, iar lucrurile au devenit mult mai ușoare.”

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu