“Și zbor în jurul tău” – vernisaj Dana Ștefania Apostol

Galeria Occidentului în colaborare cu Papion PR&Events organizează în perioada 25 aprilie – 25 mai 2012 expoziția “Și zbor în jurul tău”, semnată de artista Dana Ștefania Apostol. Vernisajul va avea loc joi, 25 aprilie, începând cu ora 19.30.

“Nucleul expoziției îl reprezintă seria figurilor feminine numite de artistă entități energetice, figuri ale propriului Ego la care ea încearcă să ajungă prin intermediul mijloacelor puse la dispoziție de pictură. Scene ce refuză încadrarea în genurile sau stilurile tradiționale ale picturii – deși majoritatea personajelor sale reprezentate nud sunt altceva decât simple nuduri feminine (renunțarea la acoperământul trupului fiind, ca într-o Noapte Valpurgică, un mijloc de proclamare a libetății absolute, nu un scop în sine). Deși majoritatea decorurilor sunt pasibile de a fi etichetate ca simple exerciții de virtuozitate sau capricii în stil Art-Deco, ele denotă o semnificație radical diferită – vegetația luxuriantă ca imagine a Varietății deasupra căreia se ridică Eul.” (George Păunescu, curator)

Dana Ștefania Apostol (n.1986, Iași) este un artist vizual activând în București. Absolventă a Universității de Arte “George Enescu” din Iași, secția de Design Interior, Dana Ștefania Apostul se va reorienta curând spre o altă formă de expresie artistică, abordând pictura ca mediu predilect, care îi oferă o mai mare libertate de creație. Activează la Iași în cadrul echipei de pictori din atelierul Art Georgies, specializat în vitralii, mozaicuri artistice și decorații interioare. Colaborează la realizarea picturilor murale pentru Inlight Theater Pub din București.

Programul expozitie: 25 aprilie -25 mai, Galeria Occidentului ( Strada Occidentului nr. 11)

[citat]Galeria Occidentului[/citat]

Deschisă în octombrie 2012, Galeria este un adevarat hub cultural dedicat tinerilor artiști, un spațiu experimental ce promovează arta și cultura contemporană. În cadrul Galeriei se află în permanență expoziții de pictură și sculptură, au loc reprezentații de teatru, concerte de muzică clasică și ateliere creative.

[citat]PAPION PR & EVENTS[/citat]

Sprijină proiecte curajoase și idei îndraznețe. Ajută oamenii creativi să-și ducă povestea mai departe.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu