Sergiu Cioban: fotografii cu suflet

“Nu aparatul face fotografia și nici tehnica, ci ochiul face fotografia. Aparatul doar o expune.”

Sergiu Cioban se autodefinește ca “fotojurnalist de nunți”. Ceea ce, pentru un artist trăitor într-o lume poluată de nenumărate cete de pozari care dau iama prin parcuri cărând după ei întreg alaiul de nuntași, mi se pare un act de curaj: curajul de a spune răspicat că și fotografia de nuntă poate fi o artă.

Născut pe 8 noiembrie 1985 în Târgu-Mureș, Sergiu Cioban este astăzi unul dintre cei mai apreciați fotografi din oraș. Și pe bună dreptate, zic eu. Motiv pentru care vă invit și pe voi să vă convingeți de acest lucru.

“După primele salarii, mi-am achiziționat primul aparat foto. Era un simplu aparat de buzunar, o săpunieră cum li se zice acum compactelor. Chiar dacă era ceva model fantomă, eram foarte mândru de el. Pentru mine a fost un început foarte bun ca și amator. Îl foloseam non-stop, fotografiam tot ce mișca… sau nu mișca :). Mi-am dat seama că nu aparatul face fotografia și nici tehnica, ci ochiul face fotografia, aparatul doar o expune. Fără ideea din mintea fotografului, nici aparatul și nici tehnica nu au niciun rost.” (Sergiu Cioban pentru OrașulCluj.ro)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

 1. ARGENTINA

  EXCEPTIONALE !

 2. Oh Doamne ce-mi mai place si mie sa fac fotografii!
  Si da, ochiul face totul!
  Nu neaparat un aparat scump!

 3. Dorin

  salutare .. faine foto ..

  P.S. – ideEa .. cu doi de E 😉

Adaugă comentariu