România: un portret

Frumusețea României văzută prin obiectivul unui reputat fotograf britanic.

Max Milligan este un fotograf aclamat pe plan internațional, ale cărui fotografii fac parte din colecții publice sau private de pe întreg cuprinsul lumii. În 2011 a văzut la televiziunea britanică Wild Carpathia (film pe care încă mai puteți să îl vedeți aici) și, impresionat de frumusețea locurilor, a decis să vină în România pentru a realiza fotografiile pentru noul său album fotografic. Cel de al șaselea. Un album care, după toate probabilitățile, se va numi România: un portret.

Între timp, cel de al a cincilea său album a văzut lumina tiparului. Se numește Sufletul Scoției și a fost îndelung aclamat în presa britanică. Renumit pentru atmosfera picturală a fotografiilor sale, Max Milligan fotografiază întotdeauna în lumină naturală, fără a folosi blițuri sau filtre și fără a recurge la ajustarea computerizată a imaginilor.

România: un portret va fi publicat în 2014 și va include fotografiile realizate de Max Milligan în țara noastră pe o perioadă de trei ani: 2011 – 2013. Pentru că, da, Max va mai fotografia și în acest an în România. Ce a fotografiat până acum? Priviți.

Și, în final, încă o selecție de imagini realizate de Max Milligan: Rapsodia Română în culori.

Și, nu uitați: dacă doriți să aflați ce mai fotografiază Max Milligan prin România, aruncați din când în când câte o privire pe pagina de facebook dedicată noului său album fotografic – România: un portret.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Andra

    Imi place mult articolul! Bravo Webcultura & @Sorin Tudor!

Adaugă comentariu