Uimitoarele creații vestimentare ale unui maestru bucătar.
Roland Trettl, maestrul bucătar al restaurantului Ikarus din Salzburg, este renumit pentru creațiile sale gastronomice. Și la fel de renumit pentru creațiile sale vestimentare. Ambele realizate din cele mai fine ingrediente culinare. Priviți.
Vă vine sau nu să credeți dar capa din imagine este realizată, integral, din… carne de mânzat.
Costum: alge pentru sushi (nori); centură și brățara: piele de păstrăv; cercei: vinete; eșarfă: alge comestibile.
“Creațiile vestimentare” ale lui Trettl (fotografiate de către Helge Kirchberger), au fost publicate, în 2008, în volumul Fashion Food și de atunci au făcut obiectul mai multor expoziții. Iar in luna octombrie, Trettl va expune în cadrul Muzeului pentru Comunicare din Berlin. Iată alte creații ale renumitului bucătar.
“Toate produsele alimentare din “creațiile mele vestimentare” sunt 100% naturale si nu sunt tratate cu vreun produs chimice. Poţi spune, privind o fotografie, dacă un produs este tratat. De exemplu, “rochia caracatiţă” am mâncat-o după ședința foto. Sigur, nu aș servi-o clienţilor din restaurant, dar în studio, după ședința foto, am mâncat-o.” (Roland Trettl)
Eșarfa: caracatiță; ornamente de păr: cochilii de melc
Cămașă: carne de porc; pantaloni: piele de sardine; cataramă: aluat ornat cu boabe de piper.