Prin online, în viteză

Patru linkuri care ne plac.

1. Vizitați lumea, călătorind în viteză, fără teama de a fi opriți de un agent de circulație. Cam asta face Google Street View Hyperlapse, un proiect online dezvoltat de canadienii de la Teehan+Lax. Practic, îți alegi un punct de plecare oriunde în lume și un punct de sosire așijderea și apoi, pe monitor, vei viziona întreaga călătorie ca și când te-ai afla pe scaunul unui autoturism care circulă în mare viteză. Este ușor de folosit (și merge mai bine dacă aveți instalat Chrome). Noi ne-am plimbat puțin prin București (dovada imaginea de mai jos.

Și, în cazul în care nu vă descurcați “din prima”, iată și un scurt video care spune mai clar ce și cum.

2. Istoria Europei din anul 1 și până în anul 2000 în 21 de hărți. Da, evident că e și România pe acolo. După Dacia, câteva hărți mai târziu. 🙂

3. O rețea socială pentru iubitorii cărților. Se numește BookMooch, este destinată acelora care vor să facă schimb de cărți sau au cărți pe care vor să le ofere altora și îți poți face cont gratuit. Și, da, există și utilizatori din România.

4. Și, în final: Mizerabilii – o reprezentare grafică. Despre cartea lui Hugo, vorbim, desigur! (Să nu uitați să faceți click pe imagine pentru a observa mai multe detalii.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Luca Elena

    Astept comentarii noi !

Adaugă comentariu